Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht en volg me op https://www.facebook.com/MinifarmWaadhoeke

Mijn missie met de Minifarm Waadhoeke

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 17:24

Op Minifarm Waadhoeke houd en fok ik verschillende soorten dieren, niet omdat ik het leuk vind of zomaar wat doe. Bij het fokken van dieren komt heel wat bij kijken, zo probeer ik bijvoorbeeld elk jaar dieren te fokken die van hoge kwaliteit zijn en die weer net wat beter zijn dan de ouderdieren. Bij de jonge dieren selecteer ik alleen de beste en sterkste dieren om mee verder te gaan, ik kijk er per soort/ras anders na.

 

Ik vind het houden en fokken van dieren hartstikke leuk om te doen en ik vind het een van de mooiste hobby's die er is. Het is een soort levenswerk zeg ik maar, je bent jaren bezig, veel fokkers zijn hun hele leven bezig met een soort/ras. Ze zetten echt wat neer en doen de soort/ras eer aan, ze dragen hun steentje bij.

 

Er is tegenwoordig steeds minder aanhang en mensen hebben in deze tijd andere behoeftes. Veel fokkers hebben dus geen opvolgers en soorten/rassen met hun kleuren verdwijnen. En dat terwijl dieren houden een van de weinige dingen is die je tot rust laten komen, waar je voldoening uithaalt en leert om met tegenslagen om te gaan en te denken in oplossingen, flexibel zijn. Als je eenmaal dieren houd, is elke dag anders en beleef je elke dag wel iets, ik heb ook nooit een saai leven. Ook staat de 'kleindierhobby' vaak in een slecht daglicht en hebben mensen vaak een fout oordeel over fokkers. Daarom is mijn missie via hier en social media de echte kant te laten zien van de kleindierfokker en onze hobby in een goed daglicht te zetten, mensen te laten zien dat wij fokkers, niet zomaar 'fokkers' zijn.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.