Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht en volg me op https://www.facebook.com/MinifarmWaadhoeke

Wie ben ik ? (eigenaar Minifarm Waadhoeke)

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 17:27

Ik ben Robin Heida, 19 jaar en een groot dierenliefhebber van verschillende soorten dieren. Ik vind dieren houden een van de mooiste hobby's, mede omdat je even tot rust kan komen van uit de drukte van het normale leven. Desalniettemin vind ik de dieren ook geweldig en hun gedragingen en karakters, ik heb te maken met 'nieuw leven' en de 'dood'. Ik heb geleerd hoe ik daarmee kan omgaan, maar het blijft soms moeilijk. Een varken verliezen is veel moeilijker dan een kip of een duif, een varken heeft veel meer bewustzijn en leert jouw helemaal kennen, uiteindelijk begrijp je elkaar en bouw je een hechte band op. Bovendien zijn varkens ook enorm intelligent en leren ze me elke week weer nieuwe dingen, varkens lijken zo erg op mensen.

 

Ik ben ook dierfokker en aangesloten bij verschillende clubs / verenigingen, ik kruis dus niet zo maar wat aan met mijn dieren. Ik probeer elk jaar dieren te fokken die net wat beter zijn dan de ouderdieren en tevens hou ik het ras in stand door verantwoord te fokken. Tegenwoordig staat onze en mijn hobby op een afgrond en vooral in de media worden 'fokkers' zwart gemaakt. Het gaat er soms hevig aan toe tot bedreigingen aan huis en dieren die worden gestolen bij collegafokkers. Fokkers zouden namelijk dieren in kleine hokjes houden en de dieren zijn niet gelukkig en moeten dit en dat. Ik vind het altijd knap dat vreemde mensen met weinig weet van dieren al kunnen voor op stellen wat dieren nou nodig hebben en hoe wij (fokkers) de dieren moeten houden. Een fokker verdiept zich, alvorens aan een diersoort te beginnen in de betreffende diersoort die hij / zij wil houden. Hier kunnen veel mensen een groot voorbeeld aan nemen want die schaffen de dieren aan en weten niet wat te doen en er komt vaak gedoe van en de dieren zijn de dupe. Een fokker heeft tevens een kring van collegafokkers die al tientallen jaren tot soms hun hele leven dieren houden en fokken waar hij zijn vragen of hulp kan toeleggen.

 

Een fokker heeft dus echt wel weet van wat die doet, alhoewel er natuurlijk overal wel rotte appels bijzitten. Ik weet dat er ook fokkers zijn die toch wel fokken voor de verkoop, maar ook fokkers die alleen fokken voor de prijzen en de roem waarbij de dieren niet belangrijk zijn,  maar hun eigen ego. Dit keur ik natuurlijk ten strengste af, de dieren heb je voor je hobby en de plezier en niet om je portemonnee te vullen. Een fokker kan niet al de dieren aanhouden, een fokker verkoopt dus wel eens wat dieren aan andere fokkers of liefhebbers, maar fokken voor de verkoop keur ik ten strengste af!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.