Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht en volg me op https://www.facebook.com/MinifarmWaadhoeke

De Vlaamse reus

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 18:57

Sinds kleine jongen had ik altijd konijnen in de hokken, verschillende dwergrassen, die had ik tot dat ik hoorde over de Vlaamse reus. Mijn buurman had ze altijd gefokt en ging destijds naar een fokker waar ik eens een kijkje mocht nemen. Die dag was ik verkocht aan de Vlaamse reuzen en die heb ik nog nooit in de steek gelaten en dat ben ik ook zeker niet van plan. De Vlaamse reuzen zijn echt mijn konijnen, je kunt met trots zeggen dat je konijnen hebt, Vlaamse reuzen zijn de grootste konijnen die er zijn en zelf ben ik ook geen kleine jongen dus de klik was er op de eerste dag dat ik ze zag. Het zijn geweldige lieve konijnen die erg rustig en een goeie klik hebben met de verzorger, maar ze laten zich ook graag knuffelen of oppakken door de bezoekers en mensen die ze totaal niet kennen. Ik heb verschillende kleuren in de hokken gehad, ik heb een eigen blauwe fokstam gecreëerd, maar blauw vond ik te klein naast een konijngrijze van dezelfde leeftijd. Blauw is wel een hele mooie kleurslag, ik heb ze uiteindelijk van de hand gedaan en ben verder gegaan met de kleuren die ik nog steeds heb: konijngrijs, chinchilla, blauwgrijs en zwart. Van elke kleur heb ik een aantal fokrammen en meerdere voedsters, de kleuren hou ik zuiver, ik fok bijvoorbeeld enkel zwart op zwart en nooit zwart keer geel, laten we in het kort zeggen dat ik niet onnodig kleuren met elkaar ga kruisen. Tegenwoordig fokt iedereen al lukraak alles door elkaar heen en dit prachtige ras gaat zo helemaal naar de filistijnen. Ik als fokker hou het ras en de kleuren in stand en ga er niet mee rommelen, maar bij sommige kleuren moet je dus kleuren met elkaar kruizen. Bij chinchilla kruis ik wel met konijngrijs, die kruising kan en is ook nodig wil je de chinchilla sterk en gezond houden. Chinchilla keer konijngrijs geeft 100% konijngrijs jongen, maar deze jongen zijn wel weer drager van chinchilla, zet dus een van deze jongen op een chinchilla krijg je er weer chinchilla en konijngrijs uit. Het fokken is niet alleen maar twee ouderdieren tegen elkaar aanzetten, er komt ook veel genetica bij kijken en dus weten wat je doet.

 

Hierbij enkele foto's van mijn Vlaamse reuzen

Wil je meer foto's zien van mijn dieren, ga dan naar Facebook of Instagram en zoek                     'Minifarm Waadhoeke' op. Hier staan inmiddels 100den foto's en ander beeldmateriaal, succes!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.