Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht en volg me op https://www.facebook.com/MinifarmWaadhoeke

Bestaan Duitse reuzen echt?

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 11:01

Dit is zeker een vraag die ik even wil toelichten, want er zoveel mee gerommeld in de negatieve zin wat zo jammer is.

 

Ten eerste Duitse reuzen bestaan niet, het is geen bestaand of erkend ras nergens ter wereld.

Ten tweede zijn Duitse reuzen gewone Vlaamse reuzen doorgefokt door verschillende kleuren en zelfs rassen te kruisen met elkaar, het zijn dus vaak helemaal geen zuivere reuzen.

Ten derde zijn er absoluut geen fokkers van de Duitse reuzen, aangezien het ras al niet bestaat, kunnen er moeilijk fokkers van de Duitse reuzen zijn. Er zijn nog steeds mensen die beweren dat Duitse reuzen bestaan, ik vraag me eerlijk soms af of ze dan zo dom zijn dat ze gewoon niet willen luisteren of het ze er om doen. Als je kijkt naar de herkomst van de zogenaamde Duitse reus en waar de naam eigenlijk wegkomt, gaat er dus geen lampje branden bij dit soort mensen...terwijl het keiharde feiten zijn.

Ten vierde worden er allerlei termen gebruikt zoals de Duitse reus om het sprookje geloofwaardiger te maken, heel veel mensen fokken deze zogenaamde Duitse reuzen om snel geld te verdienen, want als je eens gaat kijken wat er eigenlijk voor deze mengelmoezen word gevraagd schrik ik me rot. Dat is geen hobby meer, maar een verdienmodel.

Ten vijfde raken mensen vaak verward doordat Vlaamse reuzen in Duitsland 'Duitse reuzen'worden genoemd. Hierdoor denken ze dat de 'Duitse reuzen' een ras apart is wat dus niet zo is. Het is namelijk hetzelfde ras maar dan met twee benamingen.

Ten slotte wil ik vooral meegeven dat je helder blijft denken en een stamboom kan elke konijnenfokker maken, er worden tegenwoordig veel Duitse reuzen verkocht met stamboom om het geloofwaardig te maken, mensen trappen hier in, maar de stamboom zegt dus helemaal niks!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.