Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht en volg me op https://www.facebook.com/MinifarmWaadhoeke

Konijnen fokken in het algemeen

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 11:49

Fokken in het algemeen

Ik krijg regelmatig de vraag dat er verschillende mensen zijn die hierover hun vragen hebben. Dat kan ik begrijpen want voordat je gaat fokken moet je wel weten wat er allemaal bij komt kijken en nooit overhaaste beslissingen nemen. Ik heb namelijk liever dat mensen mij 1000 keer iets vragen dan je het zo maar zelf gaat uit vogelen.
 
Wat wil je fokken ?
Als je eenmaal een ras hebt wat je wil fokken ben je er nog niet. Veel rassen hebben een heel boekwerk aan kleuren en verschillende maten. Dwerg/klein/groot, hou je liever van dwergkonijnen of wil je een echt flink konijn fokken ? Kijk ook naar de situatie thuis en de beschikbare tijd die je hebt op een dag. Elke maat heeft zijn voor en nadelen want grote rassen hebben grotere hokken nodig dan dwergen. Maar grotere rassen zijn doorgaans veel gemoedelijker en makkelijker in de omgang. Wat past goed bij jouw ? Verdiep je hier goed in en doe navraag bij verschillende fokkers, bezoek een show zoals bijvoorbeeld de Noordshow in Assen. Op een show zijn heel veel rassen in verschillende kleuren en maten . Eenmaal je een ras hebt uitgekozen adviseer ik als beginnende fokker, met één ras te beginnen en minimaal 1 a 2 kleurslagen. Vanuit hier kun je dan doorgroeien naar meer kleuren of meer rassen.
 
Heb je er moeite mee ?
Het kan natuurlijk zijn dat je er moeite mee hebt om een keuze te maken of niet weet waar je nou moet gaan beginnen. Daarom mag je gerust contact opnemen met mij via het stukje 'contact' ,en help ik je verder naar een betreffende fokker of help ik je graag met alle informatie rondom het fokken.
 
Speciaalclubs in Nederland
Mocht je benieuwd zijn voor een speciaalclub voor het ras wat je wil gaan fokken klik dan gerust op de link. Hier vind je alle speciaalclubs. Succes!
 
Speciaalclub in België
Door op deze link te klikken kom je rechtstreeks terecht bij alle aangesloten verenigingen. Succes!

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.