Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht en volg me op https://www.facebook.com/MinifarmWaadhoeke

Konijnen fokken (tatoeage in de oren)

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 11:59

Op een leeftijd van twaalf weken worden de jonge konijnen voorzien van een nummer in het oor. Doe het meestal niet eerder, op twaalf weken ben je zeker van een goeie grootte van de oren. Het nummer wat in de oren wordt gezet, is een tatoeëernummer. Het tatoeëren wordt gedaan door een persoon van de plaatselijke kleindierenvereniging. Daar ben je dus ook lid van dan, wil je hier meer over weten kijk dan bij berichtsonderwerpen ‘kleindierverenigingen’. Met het tatoeëernummer is altijd te achterhalen wie de fokker van het konijn is.

 

In het rechteroor worden twee verenigingsletters en het laatste cijfer van het jaartal getatoeëerd. In het linkeroor is het eerste cijfer de letter van de maand en de andere cijfers zijn volgnummers. Aan deze tatoeëring is altijd de leeftijd van het dier af te lezen, evenals bij welke vereniging de fokker is aangesloten.

 

Bij het tatoeëren moet je zelf een beslissing laten maken of je alle jongen tatoeëert of alleen diegene die je aanhoud. Zelf laat ik alles tatoeëren, zo heb ik overzicht in mijn bloedlijnen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.