Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht en volg me op https://www.facebook.com/MinifarmWaadhoeke

Facebookgroep 'konijnenclub.nl'

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 12:53

Op Facebook heb ik als fokker meerdere groepen opgericht waaronder de konijnenclub.nl.

 

In deze groep bespreken we alle belangrijke suspecten rondom konijnen in het algemeen maar ook delen we ervaringen met elkaar om zo van elkaar te leren. Desalniettemin zijn we een hele gezellige groep waar we elkaar goed op de hoogte houden met onze konijnen en de hobby.

 

Deze groep maakt zich sterk voor rasfokkers en we promoten in deze groep alle konijnenrassen. Pretnesten/vermeerderaars en broodfok zijn in deze groep niet toegestaan, wij staan hier ook absoluut niet achter. Liefhebbers zijn meer dan welkom!!

 

Aangezien hier veel rasfokkers in de groep zitten, kijkt menig fokker ook verder hoe die het welzijn van de dieren kan verhogen of wat nou de beste voeding is. In deze groep zul je dus zeker veel leren, wat deze groep vooral sterk maakt, is dat een ieder elkaar helpt. Ook halen we niet alles uit boekjes, maar gebruiken we onze eigen kennis en ervaring!

 

In deze groep zijn rasfokkers ook steeds aan het kijken naar de fokkers van de toekomst en kijken we tegen verschillende aspecten aan en bespreken we het met zijn allen in de groep.

 

In deze groep respecteren we ieders mening en discussies zijn zeker toegestaan. Wel een discussie waar we netjes tegen elkaar blijven en waardige informatie van beide kanten horen.

Veel rassen en kleurslagen verdwijnen bij rassen die eerder altijd werden gehouden. Tegenwoordig staat de kleindierhobby grotendeels in een slecht daglicht. Jongeren hebben andere behoeftes en er is dus niet genoeg aanwas, de kleindierhobby vergrijst. Dat betekent dat de fokkers hun dieren niet kunnen overdragen aan een opvolger. In deze groep laten we zien dat de kleindierhobby zoals 'konijnen houden en fokken' een hele mooie hobby is waar je trots op mag zijn!! Zo promoten we deze prachtige hobby aan anderen die hopelijk geïnteresseerd raken om zo hun steentje ook bij te dragen aan een ras.

 

Samen ergens voor staan brengt ons verder dan we het alleen voortzetten;)!  

 

Via deze link kom je rechtstreeks bij de konijnenclub.nl uit, tot snel!

https://www.facebook.com/groups/723447018169056/about


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.