Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht en volg me op https://www.facebook.com/MinifarmWaadhoeke

Voeding bij konijnen

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 12:54

Over dit onderwerp word veel gespeculeerd en gezegd, ook door het enorme aanbod en elk zijn eigen verschillende mening zie je door de bomen het bos niet meer en dat terwijl het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is.

 

Er zijn bijvoorbeeld mensen die zweren dat korrel en hooi slecht zijn voor de gezondheid van een konijn en daarom alleen maar groente en groen geven aan de konijnen. En uit eerdere ervaringen van mensen die dat deden kan ik je vertellen dat de dieren net oud werden en zelfs ondervoed waren, ze hadden een tekort aan verschillende voedingsstoffen die een konijn nodig heeft.

Ik ken ook mensen die alleen brokken geven en verder helemaal niks, dit is ook geen goede voeding voor een konijn. Een konijn heeft een gevarieerde voeding nodig en dan elke dag! Dan heb je ook nog mensen die zo min mogelijk brok geven en weer heel veel hooi, in hooi zitten lang niet alle voedingstoffen die in brokken zitten. Brokken bevatten alles qua voedingstoffen/vitamines etc. wat een konijn nodig heeft. Zoals je kan lezen zijn er veel theorieën maar geloof niet altijd alles wat een iemand aanraad. Ik hou er meer van als uit ervaring is gebleken dat het ook echt goed is en je de konijnen er ook goed aan doet.

 

Zo had ik laatst een discussie met iemand die verwees naar wetenschappelijke artikelen op een website, allemaal leuk en aardig maar ook niet alle websites zijn betrouwbaar. Ik kan zelf ook een website maken en vol onzin zetten bij wijze van spreken. Maar om terug te komen naar de discussie, die website stond zo vol met onzin dat sommige mensen het werkelijk geloven, nou heb ik dus even wat zitten ‘onderzoeken’ of te wel wat ‘stalken’ en de mensen die het blindelings opvolgen en het ook nog geloven, die zich zelf steeds tegenspreken, die konijnen van hun worden niet oud. Het lijkt mij toch van de zotte als je een tiental konijnen achter elkaar verliest omdat je heilig gelooft in een website met verkeerde informatie. Probeer altijd bij andere mensen navraag te doen die er kennis in hebben!

 

Maar zo weten jullie dus gelijk dat er meerdere theorieën zijn betreft de voeding en dit er nog maar een paar zijn. Voor de liefhebber of beginnende houder is dit dus niet te overzien wat die nou moet doen of niet. En dat begrijp ik zeker, want zelfs ik zou er gek van worden.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.