Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht en volg me op https://www.facebook.com/MinifarmWaadhoeke

Wat voer ik aan mijn konijnen?

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 13:02

Tegenwoordig meng ik Havens m5 konijnenbrok met basis paardenmuesli van Subli of met konijnenmuesli, deze twee voeders meng ik dus door elkaar, wel 50/50. Ik hou Vlaamse reuzen en Lotharinger groot konijnen, beide rassen vallen onder de grote rassen. Ik voer al mijn dieren 25 gram brokken/muesli per elke kg. lichaamsgewicht van het konijn. Grote rassen dienen altijd 25 tot 30 gram te krijgen per kg. lichaamsgewicht. In de ochtend rond 11 uur krijgen alle dieren een glas vol met deze mix, voedsters met jongen of een nest jongen krijgen bij mij twee glazen vol, maar let op!, bij elk ras zijn er andere hoeveelheden.

 

Ik voer sowieso elke week een paar keer wat appels/bananen of mandarijnen etc. aan de konijnen en niet een stukje, nee, ik bedoel dan een hele appel of een hele banaan, een groot ras zoals een Vlaamse reus kan dit prima hebben, onthou altijd met mate dus maak er geen dagelijks moment van.

 

In de middag rond 17 uur vaak vul ik de hooiruif bij, ze krijgen hier onbeperkt hooi dus het is in elk hok altijd aanwezig. De dieren krijgen ook weer een glas vol van de mix en de voedsters met jongen of een nest met jongen krijgen weer twee glazen met de mix.

 

Tussen de twee voedermomenten geef ik dan ook nog groenvoer, groent- fruitafval, wilgentakken etc. Ze krijgen hier van alles en ik verdeel het mooi over de dag. Ik hou me ook nooit aan een precieze tijd, de dieren krijgen voer afhankelijk van mijn afspraken en werk en dat kan elke dag anders zijn. Als ik een late avonddienst moet draaien geef ik niet om 11 uur in de ochtend het eerste voer maar om 8 of 9 uur al, omdat ik het wil verdelen over de dag. Om 14 a 15 uur in de middag, geef ik dan weer het tweede moment de mixmengeling van mij, en tussendoor weer een paar kleine snacks. Als ik dan meestal in de ochtend weer thuiskom krijgen de konijnen weer wat takken,groenvoer of iets anders. Zo hebben de konijnen hier verspreid over de hele dag eten en ze eten ook altijd alles op en het is zeer gevarieerd.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.