Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht en volg me op https://www.facebook.com/MinifarmWaadhoeke

Muesli voeren aan konijnen

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 13:05

De laatste tijd zie ik veel berichten voorbij komen met verschillende meningen over muesli. Het zou bijvoorbeeld heel slecht voor je dieren moeten zijn omdat het op een website staat voor konijnen of die en dat zegt het zo. Ik ga graag even de discussie aan, soms met absurde reactie die ik voor bij zie komen in verschillende konijnengroepen, het grote verschil is gewoon dat de onwetende liever luisteren naar liefhebbers die totaal niet weten wat ze aan het doen zijn, dan fokkers die zich erin hebben verdiept en de kennis in pacht hebben. Vaak als ik dan de discussie even aanga waar deze ‘onzin’ wegkomt, word er een link naar een vage site omgetoverd waar de grootste misfeiten staan over konijnen. Laat ik duidelijk zijn, iedereen kan op internet wat plaatsen! Ook zijn er mensen die niks willen weten van muesli als diervoeder. Dat maakt ook niet uit, ieder heeft zijn eigen manier en die respecteren we van elkaar, maar als mensen alleen maar dingen gaan roepen dat het slecht is en ze er niks van moeten weten vind ik dat gewoon slecht en zielig gedrag, waarom is het dan zo slecht? Vervolgens hoor je nooit weer wat, erg jammer. Als mensen wel reageren krijg ik als antwoord ‘muesli maakt de dieren vet’, interessant om te horen en hoe kom je erbij? Als antwoord kreeg ik: ‘dat heb ik gehoord….. Waardeloos om met dit soort mensen in gesprek te gaan, bovendien het ergste is dat mensen dit ook nog geloven! Als we muesli als dikmaker gaan aanzien kunnen we ook zo kijken naar brokken en tussendoortjes. Alles met mate en dan is er weinig aan de hand, kijk naar mijn dieren, zijn die vet of gewoon in perfecte conditie!?

 

Voor degene die niet weten wat muesli is, het is geen muesli die je in de yoghurt doet, maar een diervoeder. Zoals iedereen weet is de keuze aan diervoeder enorm en vooral bij muesli zijn er grote verschillen qua merken en inhoud. Laten we het bijvoorbeeld even snel over de gewone dierenwinkel variant hebben, neem de gewone dierenwinkel even met hun eigen merken voer. Ze hebben speciale muesli voor konijnen samengesteld wat konijnen ook letterlijk in de natuur eten en vinden. Dit staat zo ook nog echt beschreven bij hun voer, en dat is erg vreemd want rozijnen,bananen en ander fruit, zelfs snoepjes komen niet voor in de natuurlijke voeding van konijnen. Er word zelfs gezegd dat je dit voer twee keer per dag moet geven en ook nog volle bak! Als ik dan de meningen zie’ muesli is zo slecht’ kan ik dat erg goed begrijpen bij dit soort voeders. Gewone dierenwinkel varianten raad ik dus zeer zeker af, en dat heeft vooral te maken met de enorme hoeveelheid suikers de zich hierin bevinden en deze voeding draagt niks bij aan een gezonde voeding. Als een konijn namelijk teveel suikers binnenkrijgt ontstaan gemakkelijk gasbuizen en zware diarree en vooral selectief eten. Ik heb het dan nu even over alle dierenwinkels, want elke dierenwinkel verkoopt deze varianten, niet kopen dus, regelrechte troep!

 

Ik haal bij de Welkoop mijn paardenmuesli weg, ik heb aandachtig gekeken naar alle soorten en varianten en die ik nu geef (basismuesli van Subli bedoeld voor paarden) bevalt mij en de dieren uitstekend. Met de gewone dierenwinkel variant weet volgens mij wel iedereen wat ik er mee bedoel.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.