Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht en volg me op https://www.facebook.com/MinifarmWaadhoeke

Havermout en lijnzaad

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 13:11

Havermout is bij iedereen wel bekend denk ik, het word vaak gebruikt in veel recepten of als ontbijt met melk en yoghurt. Maar dit kunnen konijnen ook prima krijgen, het is zelfs erg goed voor je konijnen net zoals lijnzaad. Ik wil wel alvast even een belangrijk punt over lijnzaad kwijt,

Ongekookte lijnzaad bevat een plantengif, blauwzuur. Ook voor konijnen is dat giftig. Geef dus nooit ongekookte lijnzaad aan de konijnen. Havermout en lijnzaad bevatten veel vezels en zijn goed voor de weerstand, huid, vacht, darmstelsel, hormoon systeem, suikerspiegel. Zo te lezen zijn ze dus goed voor veel en je kunt ze elke dag gerust een lepel geven bij de brokjes! Als je konijn heel erg ziek is of geweest is voer haar veel havermout, havermout zorgt dat het dier weer snel een goede balans weerstand krijgt en het dier weer wat in het vlees komt. Ik geef elke dag een lepel havermout, bij grote rassen geef ik gerust drie eetlepels havermout per konijn. Lijnzaad geef ik eens in de week, ik koop biologische lijnzaad bij de Aldi weg net zoals de havermout.

 

Om meteen even iets duidelijk te maken! Er word gezegd dat havermout of lijnzaad je konijnen vet maakt, grote fabel! Als jij teveel geeft zal het konijn er wel vet van worden maar teveel brokken zorgen ook voor een vet konijn. Dat is bij grotendeels alle voeder gaande, altijd met mate.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.