Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht en volg me op https://www.facebook.com/MinifarmWaadhoeke

Wroeten

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 14:58

Minivarkens zijn enorm nieuwsgierig en zullen hun hok en omgeving grondig onderzoeken. Zodra ze zich op hun gemak voelen of zich vervelen beginnen ze met hun snuit te ruiken en de grond om te ploegen. Dit graafgedrag resulteert soms in een totaal verwoeste tuin, al het mooie gras of je mooie gazon is dan weg! In huis kan dit ook gebeuren alleen is dan de vloerbedekking de klus.

 

Dit gedrag is deels te voorkomen door het minivarken uitdaging te geven zoals voer in een bal, papieren zakken, dekens of een hooinet of andere voorwerpen. Het is wel belangrijk dat een minivarken kan wroeten dus op een plek in de tuin wel gerust even de grond kan omploegen, dit is een basisbehoefte voor elk varken. Een varken wat simpelweg niet kan wroeten gaat zich vervelen en word een humeurige kleuter. Beweging is ook een alternatief, even wandelen of een stukje lopen met je minivarken(s) doet hun goed en verstevigt de band tussen eigenaar en varken.

 

Het is 'altijd' ook belangrijk om altijd twee varkens te nemen in plaats van eentje, zo hebben ze elkaar en vermaken ze zich ook, ze begrijpen elkaar. Een varken wat alleen word gehouden zal zich snel vervelen, sommige varkens kwijnen weg; ze worden lui en willen niet meer eten, andere krijgen gedragsproblemen; ze worden agressief.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.