Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht en volg me op https://www.facebook.com/MinifarmWaadhoeke

Zindelijkheid bij minivarkens

Gepubliceerd op 4 mei 2021 om 15:03

Varkens zijn van nature zindelijke dieren, dit betekent dat ze het vaak op een paar vaste plekken doen, varkens zullen nooit hun nest met opzet vuil maken. Ze kiezen een toiletgebied om hun behoefte te doen en dit is bijna altijd de enige plaats die ze er voor zullen gebruiken, maar soms gebruiken ze ook meerdere. Een varken zal bijna nooit plassen en poepen op dezelfde plek, dit komt omdat varkens dit smerig vinden, er ontstaat dan een ammoniak reuk.

 

Het is vrij eenvoudig om varkens te trainen en bijvoorbeeld het in een kattenbak te laten doen, wel een grote kattenbak of een stuk in de tuin. Varkens zullen ook nooit een toiletgebied kiezen waar ze vlakbij eten staat. Als een varken drinkt kan het vaak voorkomen dat ze tegelijkertijd gaat plassen, in de buurt van de drinkbakken zullen varkens vaak urineren.

 

Biggen die net gespeend zijn hebben soms wat moeite met de zindelijkheid, maar net als een puppy moet je dat even begeleiden. Een zeug is elke maand, drie dagen lang berig, tijdens het berig zijn kan het zijn dat de zeug niet meer zindelijkheid is en overal druppels urine laat vallen of kleine plasjes, dit is haar instinct om de beer (mannetjesvarken) te laten weten waar ze is. Na de berigheid is dit snel over.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.