Heb je vragen? Stuur mij gerust een bericht en volg me op https://www.facebook.com/MinifarmWaadhoeke

De basis

Wat belangrijk is om te weten is dat een konijn baat heeft bij een gevarieerde voeding over de hele dag. Geef ook nooit een grote hoeveelheid voeding aan je konijnen. Zorg dat het wat verdeeld is. Het beste is om drie keer per dag te voeren. In de ochtend geef je vooral hooi of zorg je dat je dat bijvult in de ruif, in de middag groente of fruit en tegen de avond aan geef je brokken. Veel mensen werken of hebben niet de tijd om dit te doen, dus raad ik daarom aan om het twee keer per dag te doen. Het hooi vul je dan in de avond al aan zodat ze voor de volgende ochtend genoeg hebben. Je geeft in de ochtend dan groente of een stuk fruit en in de avond de brokken. Behoud in ieder geval dat er tussen de voedertijden regelmatige tussenpozen zitten om te voorkomen dat konijnen te snel eten en zo hun maag overbelasten.

Zorg er altijd voor dat het energierijkste voer in de avond word gevoerd, dus de brokken in dit geval. Moeders zogen hun jongen vooral in de ochtend en de energie van de brokken die opneemt in de avond, komt de melkproductie alleen maar ten goede.

Over fruit wil ik nog wel wat kwijt, fruit bevat veel suikers en is ook geen natuurlijke voeding voor een konijn. Geef dus nooit teveel fruit, want fruitsuikers geven snel een vol gevoel en activeren groei van bepaalde bacteriën waardoor gas kan ontstaan. Ik voer mijn konijnen elke week een banaan, elke zondag een appel. De andere week kan het weer anders zijn, de banaan en appel zijn toch wel vaak standaard. De banaan geef ik ergens midden in de week. Ik zorg dus wel voor een tussenpoos en niet teveel in een keer.